[#SpasUZadnjiČas] Zlostavljana maca, tek rođeni mačići i dobra Nikolina duša

4

Tek rođeni mačići, zlostavljana mama maca i naš čitatelj Nikola koji nije okrenuo glavu – sve su to elementi naše nove #SpasUZadnjiČas priče.

Ljubitelj sam životinja od kojih su mi uvjerljivo najdraže mačke. Nije uvijek bilo tako, ali da ne skrećem s teme, evo jedne priče od prije tri godine – bilo je kasno ljeto i vrijeme berbe grožđa.
.
Pomažući tako prijatelju u berbi, naišao sam na mačiće stare možda dan, najviše dva. Nigdje im nije bilo mame i oni su bespomoćno ležali na suncu. Razmišljao sam da ih uzmem, ali bili su sitni, a i već imam nekoliko mačaka. Ostavio sam ih da leže.
.
Vjerojatno bi to bio samo jedan moj susret s mačićima da upravo tu noć nije bio prolom oblaka i počela je snažna kiša i tuča praćena grmljavinom. Prvo čega sam se sjetio bili su mačići. Do jutra se vrijeme smirilo, a ja sam se s prvim zrakama sunca odvezao do mjesta gdje sam, dan prije, zadnji put vidio mačiće. Mislio sam da upoće nisu preživjeli takvu kišu i tuču što i nije bilo daleko od istine – našao sam dva mokra i promrzla mačića kako nepomično leže, a tijelo im je bilo puno muha. Bilo mi je žao što ih jučer nisam uzeo. Uzeo sam jednog i primjetio da ipak diše. Nije prošlo puno vremena kada je počeo i mijaukati. Našao sam i drugog (u istom stanju), a od ostale dvojice ni traga.
.
Bio sam uporan i naposlijetku ih pronašao ispod jedne kamene ploče, također promrzle i jedva žive. Odveo sam ih kući i stavio u kartonsku kutiju i na sunce – pomislih neka barem u miru skončaju. No, preživjeli su do podneva. Sjetio sam se da bi im trebalo pronaći mamu jer su toliko sitni i slabi da ih je nemoguće hraniti. Začudo, kasnije toga dana sam pronašao macu za koju sam mislio da im je mama. Nevjerojatno, bila je pitoma (ali neuhranjena i slaba) i bez problema sam je uhvatio i automobilom dovezao kući. Odmah je prihvatila mačiće i uspjela ih je othraniti. Mama maca je i dalje bila slabašna (unatoč tome što je imala dovoljno hrane) i odveo sam je veterinaru koji je ustvrdio da će maca uginuti. Rekao je da se razboljela zbog stresa (što je i mene iznenadilo) i pronašao joj je i metak od zračne puške u glavi. Uginula je nekoliko dana kasnije. A mačići – dvoje je sretno udomljeno, a Tigar i Maca su moji najdraži prijatelji.

This slideshow requires JavaScript.

Dragi mačkoljupci, pozivamo vas da sudjelujete u našem novom projektu #SpasUZadnjiČas. U inbox naše fan stranice na Facebooku ili na mail adresu info@mackarica.com nam pošaljite svoju priču kako ste spasili macu ili joj samo nakratko pomogli, uzeli macu privremeno ili joj pružili dom, i vaš ćemo tekst objaviti na Mačkarici.

Podijelite sa svima svoje iskustvo i pročitajte tuđe emotivne priče. Veselimo se vama i vašim dirljivim pričama!


Author: Mrs. P.

Share This Post On
- ww1 - nice5