Skotna je bačena u Dravu i preboljela je rak ušiju – ona zaista zaslužuje svoju ljudsku obitelj

0

Sungai je jedna od maca koje život nimalo nije mazio. Skotnu do zuba netko ju je bacio u Dravu. Omacila je prekrasne bebice i ubrzo nakon toga oboljela od karcinoma ušiju. Sve su ružne stvari sada iza nje i ova maca-borac je spremna za svoj zauvijek dom. Tko će udomiti majku hrabrost, Sungai? Za udomljavanje se javite u inbox Udruge Devet života iz Osijeka.

Sungai, križanka turske angore, u svibnju je bačena u Dravu pred okot. Jer tako se to radi. Tako netko od Osječana rješava problem. Tijekom noći na svijet je donijela preslatke četiri bebice koje su većinom udomljene, a sada mama treba dom.

Ne možemo si zamisliti kakvu je traumu ona doživjela.

No, tu priči nije kraj. Jedva da je svoje bebe othranila, dijagnosticiran joj je rak ušiju. Hitno je operirana, amputirane su joj uši. Mjesecima poslije, pobijedila je i rak. Život joj je postavio razne prepreke, sve ih je uspješno savladala. Nijednom nije posustajala niti gubila duh. Nikad nije bila mrzovoljna, nikad se nije dogodilo da je teta mazi, a ona ne prede.

Smatrala je da ima više stvari zbog kojih treba biti sretna i zadovoljno nego tužna i mrzovoljna.

Svoj privremeni dom dijeli sa 15-ak drugih mačaka, no ni to joj ne smeta. Raduje se svakoj pažnji svoje tete čuvalice koju dobije i to je tjera dalje.

No, nemojte misliti da Sungai ne sanja o samo svom domu, o samo svom krevetiću i samo svojoj posudici za hranu.

O da, itekako sanja. Udomite mačku, majku, kraljicu – Sungai. :)

This slideshow requires JavaScript.

Share.
- ww1 - nice5