Hans je živ! Danima je bio zatrpan pod ruševinama u Zadru, sad mu treba pomoć

0

Još prošle godine volonteri koji se brinu o macama u Zadru, saznali su da u jednoj napuštenoj tvornici postoje dvije mame mace (bijelo narančasta i trobojna) sa svojih šest mačića. Pobrinuli su se za njih u smislu sterilizacije i hranjenja, no mačke su odmah oglašene za udomljavanje jer su se pokazale kao izrazito pitome. Međutim, za njih nije bilo mjesta u privremenim domovima pa su nastavile živjeti na toj lokaciji.

U međuvremenu je došla zima i osim niskih temperatura zbog kojih ih svi skupa želimo skloniti s ceste, krenulo se u rušenje tvornice. Sada je to gradilište i ovih je dana nekoliko maca zapelo ispod ruševina. Hans je zajedno s mamom čak pet dana čučao ispod ruševina i čekao da ga netko spasi!

Evo što su napisali volonteri na Facebooku: ‘Nakon 5 dana strepnje, očaja, tuge, borbe s vremenom, mačak Hans spašen je iz ruševine! Ali ne samo on već je i njegova mama Bagata bila zatrpana ispod ruševina. Vjerujemo da je Hans išao upozoriti svoju mamu da će se nešto dogoditi i ušao je kod nje u kanal u kojem se ona skrivala od buke bagera te su oboje ostali zatrpani kada se zgrada srušila. Nevjerojatna priča koja je sve držala u neizvjesnosti, strahu ali je ujedinila mnoge i po tko zna koji put potvrdila da samo ljubav i zajedničkim snagama možemo spasiti te divne šapice. Iako spašeni mace su još uvijek u opasnosti. Radovi, bageri i izgradnja nastavlja se dalje. Mace su vezane za teritorij i iako im prijeti opasnost, ne odlaze s ruševina.’

Foto: Facebook

Oglas za udomljavanje podijelila je i Prava šapa, prenosimo ga u cijelosti:

Zgode i nezgode jednog Hansa

Hans je živ!!! Treba dom hitno! Želi li ga netko udomiti?

Ovo je mali mačak Hans. Hans je danima bio zatrpan pod ruševinama jedne tvornice u Zadru, a maloprije je nakon današnjeg raskrčivanja bagerima uspio pronaći izlaz van. Hans hitno treba dom jer radovi idu dalje i on nema kamo, a život na cesti će ga doći glave i jedina opcija mu je da nađe zauvijek dom. Ako želite udomiti Hansa, molimo da se javite u inbox stranice Pomoć macama na hranilištu – Zadar.

Osim Hansa, na tim ruševinama žive još 4 mace (jedna od njih je i Hansova mama koja je isto bila zatrpana) i neće preživjeti boravak među teškim strojevima i ostalim. Svi su pitomi. Njihov album se nalazi OVDJE.

Pogledajte i ponudite dom jednoj od ovih nesretnih maca!

Share.