[VIDEO] Kako jednostavno i besplatno napraviti vanjsko sklonište za mačke?

0

Prije nekoliko dana donijeli smo vam upute Prave šape preko kojih jednostavno možete izraditi vanjsko sklonište za mačke ili bilo koje druge životinje. Sada ponavljamo tematiku, no uz tekstualne i video upute ekipe kolektiva Stop specizmu.

Prenosimo njihove tekstualne upute:

Koristili smo materijale koje svatko može pronaći kao višak ili otpad pored većih dućana ili koje zasigurno ima negdje u podrumu. Na taj način smo i reciklirali i iskoristili stare i odbačene materijale za nešto novo i korisno!

Od materijala potrebni su nam bili:

– jedna velika kartonska kutija
– komadi stiropora za izolaciju
– komad spužve koji inače nije nužan ali smo ga iskoristili u svrhu izolacije
– škare, široki selotejp, ravnalo, marker
– velika vreća za smeće
– dekica (u našem slučaju), ali mogu biti i ručnici, plahte, novinski papir ili bilo što drugo što će pružiti dodatnu toplinu unutar skloništa

Prvi je korak složiti kutiju s jedne strane, odnosno, zatvaramo samo donji dio našeg skloništa jer ćemo kroz ‘otvoreni krov’ izolirati unutrašnjost kućice. Bitno je selotejpom čvrsto zaljepiti i složiti kutiju prvo sa donje strane, a onda i sa svih ostalih strana. Ljepljenje i dodatno učvršćivanje uz pomoć širokog selotejpa će se ponavljati još puno puta tokom izrade skloništa.

U nastavku možete pogledati i video putem kojeg ćete vidjeti kako je jednostavna izrada kutija za slobodnoživuće životinje.

Ostatak tekstualnih uputa možete pročitati na službenim stranicama kolektiva Stop specizmu, a hvala im i na video uputama.

Share.
- ww1 - nice5