I Opel se pokazao kao ‘dog friendly’, a pomogao je i Ivan Dečak

0

Udruga Prijatelji životinja podržala je projekt proizvođača automobila Opel koji je prvi u Hrvatskoj odlučio automobilski salon učiniti prijateljskim za pse i time poslati humanu poruku o važnosti brige za životinje. Kako bi skrbnicima pasa osigurao što ugodniji boravak u salonima, Opel Hrvatska otvorio je na lokaciji PSC Zagreb na Slavonskoj aveniji prvi dog friendly autosalon.

Psima su na raspolaganju park za pse u dvorištu i zona za kućne ljubimce u unutrašnjosti salona gdje se nalaze pseće poslastice, posudice za vodu, pseći poligon, igračke, četke i ostali popratni pribor. Posjetitelji autosalona mogu pronaći i edukativne brošure sa savjetima kako biti odgovoran skrbnik životinje te kako se ophoditi i ispravno postupati prema kućnim ljubimcima.

‘Pohvaljujemo Opel zbog otvaranja dog friendly salona i uključivanja u edukaciju o važnosti pravilne skrbi za životinje i boljeg odnosa prema njima’, izjavio je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja. Osim uputa o tome kako sigurno prevoziti životinje i da se ne smiju ostavljati zatvorene u vrućem automobilu, Oman je naglasio: ‘Važno je udomljavati životinje, a ne kupovati, te ih nikada ne napuštati. Treba na vrijeme planirati godišnji odmor – životinje mogu ostati na čuvanju ili ih možemo povesti sa sobom. Prije udomljavanja treba razmisliti imamo li uvjete za dugogodišnju odgovornu skrb što uključuje troškove za hranu, liječenje, kastraciju i cijepljenje, te dovoljno vremena.’

Na otvorenju prvog dog friendly salona u autoindustrijskoj branši, za ‘kuma’ salona odabran je Ivan Dečak, pjevač grupe Vatra koja je ovo ljeto bila zaštitno lice kampanje udruge Prijatelji životinja, pozivajući sloganom ‘S tobom i kroz najprometnije ceste’ na udomljavanje i prestanak napuštanja životinja. I ovom prilikom Dečak se založio za životinje: ‘Životinje ne treba uzimati olako i za njih je potrebno preuzeti punu odgovornost. To su živa bića o kojima smo dužni brinuti, trebamo ih tretirati kao sebe. Nezamislivo mi je kako vlasnici životinja olako napuštaju svoje ljubimce kada odlaze na godišnje odmore. Zato pozdravljam svaku ideju koja podiže svijest građana o brizi za kućne ljubimce, kao što to čini Opel otvaranjem ovakve vrste salona.’

Foto: Prijatelji životinja

Foto: Prijatelji životinja

‘Željeli smo stvoriti mjesto u potpunosti prilagođeno ljubimcima te predvoditi trend i biti primjer drugima, uz poruku da su životinje dobrodošle u Opelove salone’, navela je Marija Klaić, marketinška menadžerica Opela Hrvatska, dodavši kako je riječ o pilot-projektu s tendencijom širenja i na ostale Opelove salone.

Više informacija o ovom hvalevrijednom projektu, edukativna brošura sa savjetima o odgovornoj skrbi za životinje, oglasnik za udomljavanje i čuvanje životinja te više informacija o tome kako pomoći životinjama nalaze se na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Share.
- ww1 - nice5